Tri komedije

Nakon siječanjskog „zatišja“ Gradsko kazalište Požega za veljaču najavljuje čak tri predstave. Uoči Dana zaljubljenih publika ima priliku ponovo vidjeti našu vlastitu uspješnicu, predstavu „Vjenčani list“. Prije točno godinu dana ova je predstava doživjela svoju premijeru u Požegi i otada je odigrana ukupno šesnaest puta, a predstava najavljena za 13. veljače s početkom u 20 sati pred požeškom publikom bit će odigrana jubilarni deseti put. Vjerujemo kako će ovdašnja publika i sada napuniti dvoranu Gradskog kazališta. Osim jubilarne izvedbe dodatni mamac za publiku bit će i popularna cijena ulaznice od 30 kn. 

 Već idući dan, 14. veljače na sam Dan zaljubljenih ljubitelji dobre kazališne komedije dolaze na svoje. Dovoljno je samo reći da gostuje „Teatar Kerekesh“ s predstavom „Ljubaf“ za koju je tekst napisao i režirao Ljubomir Kerekeš. Komedija u kojoj su ljudska uskogrudnost, pametovanje oko ničega, obrana mentalnog hendikepa i ograničenost, jedina oružja kojima se ovi ljudi bore za prevlast unutar životnih okolnosti. Srečko Frljužec, koji zna gdje je njemu mjesto u kući, nema puno slobode između žene Đurđice i žestoke punice Štefice. Malo topline u Srečkov život unosi prijatelj Ivek, a najviše iskrene ljubavi iskazuje susjed Đura prema svojoj simpatiji iz srednje škole, gospođi Štefici. Najaktualniji problemi komedije su politički, ekonomski i društveni, a upravo je ljubav ta koja bi trebala biti uvijek najaktualnija. Puno smijeha priuštit će Ljubomir i Jan Kerekeš, Ana Begić, Hana Hegedušić i Adam Končić.

Nakon hrvatske praizvedbe krajem studenog prošle godine Požežani imaju priliku vidjeti reprizu dječje predstave „Kod arke u osam“ koja je početkom ove godine doživjela veliki uspjeh u Zagrebu gdje je odigrana u sklopu Zimske katehetske škole koju redovito organizira Hrvatska biskupska konferencija. Priča o tri pingvina od kojih samo dva mogu pronaći spas na Noinoj arki pred biblijskim potopom bezvremenska je priča koja pred nas postavlja pitanje o Bogu i svijetu, ali je ujedno i mala himna prijateljstvu i solidarnosti. Iako prvobitno namijenjena djeci ova predstava širi svoju poruku na čitavu obitelj tako da je s pozornošću mogu pratiti sve generacije.