Premijera "Glumice u zagrljaju" - kazališna ili naša stvarnost?

Obilježavajući 20 godina od svog utemeljenja Gradsko kazalište Požega predstavit će se 10. ožujka prvom ovogodišnjom vlastitom premijerom predstavom „Glumice u zagrljaju", najavila je ravnateljica kazališta Valentina Soldo, dodavši kako premijera pada točno na dan kada je 1995. godine odigrana i prva predstava simboličnog naziva „Gle kako dan lijepo počinje“. Predstavom „Glumice u zagrljaju" nastavljena je uspješna suradnja s redateljem Damirom Mađarićem ujedno i autorom teksta koji će svoju praizvedbu imati upravo na daskama Gradskog kazališta Požega koje će i čitavu 2015. godinu obilježiti u slavljeničkom ozračju. Tekst za predstavu nastajao dugi niz godina, istaknuo je Damir Mađarić,  iskazujući pri tom zadovoljstvo što je dobio priliku surađivati sa dvije izvrsne glumice, Vlastom Ramljak i Sandrom Lončarić Tankosić. Za Vlastu Ramljak je ova predstava veliki izazov jer u Hrvatskoj danas nema puno tekstova koji otkrivaju što se događa kada se spusti kazališni zastor unutar te „ crne magične kutije". „Izazov je tim veći što sam prvi put na sceni sa Sandrom Lončarić Tankosić koja je četiri godine bila moja učenica na Akademiji“, otkrila je Vlasta Ramljak , dok je Sandra Lončarić Tankosić iskazala zadovoljstvo što je ponovo u Požegi gdje je prije dvije godine gostovala u predstavi „Sara Babin vir“.

Riječ je o predstavi u kojoj dvije glumice imaju apsolutno drugačije poglede na život, u kojoj su jedna drugoj konkurentice“, naglasila je Sandra Lončarić Tankosić dok je Damir Mađarić dodao kako je ovo tipična hrvatska priča o malom, uskom životu usko vezanom uz stvarnost. „Je li to naša ili kazališna stvarnost“ dodao je Damir Mađarić uz nadu kako će „Glumice u zagrljaju“ postati nova uspješnica Gradskog kazališta Požega.

 Nakon svečane premijere, požeška kazališna publika imat će priliku reprizno vidjeti predstavu već 14. ožujka (subota) u 20,00 sati. Ulaznice po cijeni od 50 kn (umirovljenici, studenti i učenici 40 kn) mogu se još uvijek rezervirati na tel 273 – 161. 

KAZALIŠTE 03