Bogati travanjski program Gradskog kazališta Požega

Do kraja travnja bit će vrlo živo u Gradskom kazalištu, raznolik program obuhvaća kazališne i plesne predstave, predavanja, koncerte, izložbe te nastupe školskih dramskih skupina. Predstava „Ritina škola“ u izvođenju zagrebačkog Planet arta sa Natašom Janjić i Markom Torjancem u naslovnim ulogama pobudila je veliki interes Požežana jer su za predstavu koja je na repertoaru GKP-a 17. travnja u 20,00 sati ulaznice rasprodane. Već dan kasnije, subota 18. travnja, u organizaciji Ličke zavičajne udruge „Vila Velebita“ s početkom u 19,00 sati nastupit će KUD August Šenoa iz Pečuha koji okuplja tamošnje Hrvate koji će se predstaviti svojim programom. Središnji događaj travnja je KaZlaDo – 1. festival školskih dramskih skupina Požeško-slavonske županije koja će 22. i 23. travnja okupiti mlade glumice iz osam osnovnih i dvije srednje škole koji će se predstaviti sa ukupno 16 predstava. Osim što će pokazati svoje glumačko znanje, u ta su dva dana organizirane i radionice na kojima će uz pomoć profesora sa osječke Umjetničke akademije, redatelja Damira Mađarića, Požežanina Daria Haka te naše mlade glumice Marijane Matoković proširiti svoja kazališna znanja.

Sa nestrpljenjem se očekuje i premijera pokazne predstave Male škole kazališta. Voditeljica Slavica Jelić ovog puta se odlučila za adaptaciju priče Ivane Brlić Mažuranić „Sunce djever i Neva Nevičica“ koja će svoju premijeru doživjeti u nedjelju 26. travnja s početkom u 18,00 sati. Mali požeški glumici predstavit će se i svojim vršnjacima za koje planiraju odigrati još četiri predstave 27. i 28. travnja.

Gradsko kazalište i ove godine otvorit će svoja vrata Fastivalu znanosti koji se po drugi put održava u našem gradu. Jedan od njegovih utemeljitelja, Goran Đurčević najavio je niz događanja od 20. do 26. travnja sa preko 300 sati razlićtih predavanja, radionica, rasprava, izložbi...  od kojih se dio događa upravo u Gradskom kazalištu.

Plesna radionica Ilijane Lončar obilježava Međunarodni dan plesa dana 28. travnja kada će s početkom u 19,30 sati bu Galeriji Ciraki biti otvorena izložba fotografa Mladena Božičkovića koji će izložiti 30-tak fotografija na temu plesan. Pola sata kasnije na daskama Gradskog kazališta zaplesat će plesači zagrebačkog Studija za suvremeni ples u predstavi „Pokretač“ za koju su dobili niz pohvala i priznanja. Dan kasnije Ilijana Lončar poziva sve Požežane da se na terasi Gradske kavane pridruže u projektu „Go out and dance“ i tako zajedno obilježe Međunarodni dan plesa.

Program u travnju Gradsko kazalište zaključit će reprizom predstave vlastite produkcije „Glumice u zagrljaju“ (Vlasta Ramljak i Sandra Lončarić Tankosić)  koja je na programu 30.travnja s početkom u 20,00 sati uz popularnu cijenu ulaznice od 35 kuna i koje se mogu rezervirati svaki radni dan od 8 do 14 sati. Vidimo se u kazalištu !

 

 

 

15042015 018