Gradskom kazalištu Požega uručena prestižna nagrada

Svečano je proslavljena dvadeseta godina Hrvatskog centra Assitej, udruge koja okuplja profesionalna kazališta za djecu i mlade osnovana s ciljem promicanja kazališta i kazališne djelatnosti, poticanja kvalitete, međusobnom umrežavanju i razmjene iskustva i znanja u Hrvatskoj i izvan nje.

Udrugu profesionalnih kazališta za djecu i mlade čine 25 kolektivnih i 10 individualnih članova kazališta i nezavisnih umjetničkih organizacija koje se bave kazališnom djelatnošću.

Trenutni predsjednik Hrvatskog centra ASSITEJ je Leo Vukelić.

Na pozornici Kazališta Virovitica izvedeni su isječci iz aktualnih predstava svih članova udruge.U predvorju kazališta otvorena je izložba festivalskih plakata proteklih 20 godina i predstavljena knjiga “Zvonko Festini – Karizmatični bard hrvatskog lutkarstva”. Dodijeljene su zahvalnice i priznanja svima koji su doprinijeli radu i razvoju Hrvatskog centra Assitej i hrvatskog kazališta za djecu i mlade u cijelosti.

Uručene su i nagrade sa 19. susreta u Čakovcu. Tako je u ime našega kazališta POSEBNO PRIZNANJE za njegovanje lutkarske tehnike – ginjola preuzela ravnateljica Valentina Neferović.  Prvo je to priznanje takve vrste našem Gradskom kazalištu Požega. Ponosni smo.

ppp