Kazalište je IN! Budi i ti glavni kazalištarac u gradu!

Jesen 2013. godine prošla je u znaku planiranja i upoznavanja. Ravnateljica Neferović s dobro uhodanom ekipom djelatnika odmah se prihvatila posla. Prvi rezultati bili su vidljivi već u veljači 2014. godine kada je na Valentinovo premijeru doživjela, sada već kultna predstava Vjenčani list. Reprizirna je šesnaest puta, što je u to vrijeme bio izuzetan uspjeh. Kako je vrijeme odmicalo - predstave su se stvarale (Kod arke u osam, Glumice u zagrljaju, Tuna Bunjavilo, Helverova noć, Pjetlić i djed, Palac Sim, palac Tam i sve one Dramskog studija), često i reprizirale, a prva gostovanja van matične kuće počela. Ideja nije nedostajalo kao ni volje, zajedničkog truda i rada pa su tako nastali novi projekti: Teatralia-teatar i sve ostalo, KaZLaDo, KaFe i "Treća je dječja". I tako se počeli realizirati prvi od postavljenih ciljeva - stalnost i održivost produkcija, vraćanje ljudi u kazalište i njegova prepoznatljivost. Ponovno je pokrenuto  izdavanje Kazlišnih novina, novi dizajn web stranice, uređena je prostoriju Male škole kazališta, obojen je  pod na pozornici te sitnim ulaganjima stvoreni još bolji uvjeti za rad. Neprestano se komuniciralo s publikom putem FaceBook-a, tiskovnih konferencija, radio emisija te radio reklama, a zaživio je i Instagram profil. Ponovno je počela s radom Srednjoškolska kazališna družina (SKAD) te Kazališna amaterska družina (KAD). Počele su stizati i prve nagrade:

PRIZNANJE za sudjelovanje u programu Međunardnog dječjeg festivala Šibenik-Hrvatska 20. lipnja – 4. srpnja 2015. s predstavom KOD ARKE U OSAM.

NAGRADA za najbolju predstavu u cjelini U POTRAZI ZA DIJAMANTNOM SUZOM, 9. Mali Marulić, Festival hrvatske drame za djecu, Split 11. - 14. travnja 2016.

NAGRADA – POSEBNO PRIZNANJE predstavu U POTRAZI ZA DIJAMANTNOM SUZOM za njegovanje lutkarske tehnike – ginjola, 19. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ, Čakovec 17. - 22. listopada 2016.

 Učlanili smo se u Assitej, Unimu i Hrvatski sabor kulture. 

Povezivanje i suradnja sa susjednim kazalištima rezultirala je koprodukcijom s Kazalištem Virovitica na predstavi za djecu Palac Sim, palac Tam. U nadi da ćemo u skoroj budućnosti oformiti vlastiti glumački ansambl, suradnja s vanjskim suradnicima je više nego dobra. Tako u novoj predstavi, komediji za odrasle Floromanija  glume Barbara Rocco, Luka Juričič i Požežanka Marijana Matoković. Tu su i Majkl Mikolić, Zdenka Lacina i Maja Đurinović. Premijera je 11. veljače. 

I tako malo po malo, cic po mic, uvidjeli smo kako se naše voljeno kazalište vratilo u dane stare slave. I pitamo se trebamo li i smijemo li očekivati više? Naš odgovor je DA! Radu, trudu, volji, energiji, publici, kazalištu, umjetnosti; i na koncu kulturi.

Jer mi smo tu zbog vas, cijenjena publiko! 

rekl2