Druga strana Petra Pana

petra pana drugaGradsko kazalište Požega postavilo je na scenu novu predstvu za djecu „Druga strana Petra Pana“.  Priča je to koja se na savim novi način bavi tim legendarnim likom i u sasvim drugačijim okolnostima. Ova nova interpretacija proizlazi od svima nam dobro poznate  bajke o Petru Panu. Bajke u kojoj je mašta imperativ , a sam Petar Pan simbol „vječitog dječaka“ , zaglavljen na granici između djetinjstva  i zrelog doba.
S obzirom da, za tog šarmantnog, ali neodgovornog pustolova granice i zabrane ne postoje, on zajedno sa vilom Zvončicom koja ovdje igra ulogu svojevrsnog životnog gurua, dolazi iz Nedođije u Stvarni svijet suočiti se sa "odraslim sobom" i tako ponovo vratiti svoje izgubljene "sretne misli". Pouka je jasna i uvijek ista; život je najveća avantura.

Tekst i režiju potpisuje Sanda Krmpotić koja ujedno u predstavi igra ulogu Zvončice. Petra Pana u mladim danima glumi Mihael Kovačević, a odraslog Petra Boris Benčić.
Predstava se igra tijekom cjelog mjeseca prosinca za vrtiće i niže razrede osnovnih škola te sindikate i firme uz dodjelu poklona.
Premijera predstave : 1. prosnca 2012.