Umjetnička akcija - nova predstava

umjetnicka akcija tnUmjetnička akcija nova je predstava Gradskog kazališta Požega i Umjetničke akademije Osijek. Dvoje mladih, nadobudnih umjetnika, djevojka i mladić, traže za svoju Umjetničku akciju ljude s ruba gradske egistencije. Žele ih nastaniti u tvorničku halu i prirediti izložbu svakodnevnog života, izložiti ih javnosti te na taj način zaraditi novac...

 

Duboko u noći pronalaze troje beskućnika: dvojicu muškaraca i jednu ženu. Ljudi su to s tužnim, ali svakodnevnim životnim pričama. Vraćajući se u prošlost, pričaju svoje životne priče. Bivši glumac i operni pjevač, bivši političar i glazbenik te bivša glumica u filmovima za odrasle. Kako se predstava približava kraju, upoznajemo ih sve više. Ton predstave je humorističan, blago ironičan, možemo čak reći otužni humor.

Kratak je to sadržaj drame Vladimira Stojsavljevića , praizvedene u HKD-u Rijeka 1999. Režiser Majkl Mikolić posegnuo je za različitim oblicima umjetnosti, stvarajući autentičnu - umjetničku akciju. Svi su sudionici gotovo stalno na sceni, koju čine samo pokoja kutija i plamteća bačva, naglasio je redatelj, kojega zaokupljaju tekstovi, koji na duhovit način donose potresne priče, prave životne drame.

Predstavu izvode studenti glume i asistenti Odsjeka za kazališnu umjetnost, Selena Andrić (asistentica), te studenti Dina Vojnović, Filip Eldan, Nino Pavleković i Nenad Pavlović.

{yoogallery src=[/images/stories/umjetnicka-akcija/] width=[140]}