Projekt Noć kazališta

 

Projekt Noć kazališta zaživio je 2008. godine na poticaj francuskih kazališnih umjetnika. To je jednodnevna manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima koja je prvi puta ostvarena 25. listopada 2008. godine kao pilot program istodobno u Dječjem kazalištu Dubrava koje djeluje pri Narodnom sveučilištu Dubrava i Šibenskom kazalištu.

Uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, na okruglom stolu ravnatelja hrvatskih kazališta, održanom 27. travnja 2009. godine u sklopu Festivala hrvatske drame i autorskog kazališta Marulićevi dani, jedna od tema bilo je predstavljanje i poziv na sudjelovanje u manifestaciji Noć kazališta 2009. godine.
Noć kazališta zamišljena je kao noć u kojem bi se živjelo kazalište, noć za djecu i odrasle, s početkom 21. studenog 2009. godine.

Cilj projekta

Cilj projekta je u NOĆ KAZALIŠTA 2009. uključiti i što veći broj partnera: kazališta i obrazovnih ustanova posvećenih scenskim umjetnostima iz Zagreba i Hrvatske,  razvijanje multikulturalnosti i razbijanje jezične barijere u kazališnom svijetu, komunikacija među kazalištima te ujedinjenje kazališta na jedan dan i u isti sat.

Do sada je u projekt uključeno 34 kazališta iz cijele Hrvatske.
Gradsko kazalište Požega  u projektu NOĆ KAZALIŠTA  sa  jednom predstavom za odrasle, jednom predstavom za djecu i jednom predstavom za srednje škole, te u suradnji sa Hrvatsko ruskim društvom prijateljstva organizira izložbu "Povijest ruskoga kazališta".