Mjesec svibanj programski započinjemo zanimljivom izložbom slika - „LENTIKULARI“ autora Zorana Gashija, umjetnika koji živi i radi u Novom Sadu.Slikarstvom se počeo baviti sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća djelujući pod 14 pseudonima.. Bio je urednik dramskog programa Radija Novi Sad, autor je više knjiga poezije, drama i eseja, kao i romana "Kameo". Drame su mu izvođene u Novom Sadu, Skopju, Mariboru, Sarajevu, Bitoli, Prištini, Stockholmu i Trstu. Izložba će biti otvorena 8. svibnja s početkom u 18,00 sati i može se razgledati u Galeriji Ciraki do 10. svibnja.

 Dan kasnije, 9. svibnja s početkom u 20,00 sati požeškoj publici predstavit će se world music band “Divanhana” iz Sarajeva koji svojom glazbom koketiraju s više modernih glazbenih pravaca poput jazza i slično, ali fokusirana prema sevdalinki. Uspješno nastupaju diljem svijeta, a nedavno su imali i zapažene koncerte u Vinkovcima i Osijeku. Ulaznice po cijeni od 50 kn mogu se kupiti u Upravi kazališta svaki radni dan od 9,00 do 14,00 sati ili sat vremena prije koncerta na blagajni Kazališta. 

 Nakon Zorana Gashija u Galeriji Ciraki svoje slikarske radove Požežanima će otkriti splitski akademski slikar Vjekoslav Stipica, neponovljivi  slikarski romantičar i izuzetni crtač. Otvorenje izložbe je 12. svibnja u 18,00 h u Kazališnoj kavani, a izložba će biti postavljena u Kazališnoj kavani i galeriji “Ciraki” do 19. svibnja

 Svibanjskom gostujućom predstavom u Gradsko kazalište dolazi “Ljubav na prvi pogled”, komedija nastala iz pera neponovljivog Fadila Hadžića, a koju će odigrati dvoje vrhunskih hrvatskih glumaca; Matija Prskalo u ulozi udovice u potrazi za mužem i Zijad Gračić u ulozi udvarača Koste Bandule. Preostale ulaznice mogu se kupiti u upravi kazališta svaki radni dan od 9,00 do 14,00 sati po cijeni od 50 kuna dok umirovljenici, učenici i studenti plaćaju 40 kn. “Ljubav na prvi pogled” na repertoaru Gradskog kazališta Požega je 15. svibnja s početkom u 20,00 sati.

 Već 21. svibnja početkom u 20,00 sati  nova je predstava u Gradskom kazalištu kada u goste dolazi Studio smijeha. Naslov njihove predstave je Comedy magic show, a glavne uloge imaju komičar Goran Vugrinec i poznati iluzionist Luka Vidović. Cijena ulaznice u pretprodaji je 40 kn, na dan predstave 50 kn. 

 Za oproštaj od sezone 2014./2015. Gradsko kazalište Požega najavljuje novu predstavu vlastite produkcije koja će svoju premijeru imati 30. lipnja. Redatelj predstave Tomislav Pavković ovog tjedna je započeo čitače probe s glumcima uz posebnost što su svi iz Požege. Tako će se u ovoj komediji nastaloj na  motivima pučke lakrdije „Tuna Bunjavilo“ autora Josipa Kozarca  nakon dugo vremena zajedno na pozornici naći Jasmin Telalović, Antonija Stanišić, Ivan Vukelić i Ivan Grčić potpomognuti mladim požeškim glumcima Dajanom Čuljak i Lovrom Ivankovićem.   

tiskovna svibanj-01