Kao i prošla, nova kazališna sezona Gradskog kazališta Požega započinje premijerom dječje predstave. U koprodukciji s Kazalištem Virovitica nastala je predstava „Palac Sim palac Tam“ prema tekstu Silvije Šesto, a redateljski je na kazališne daske postavlja Damir Mađarić. Priča o djevojčici Sonji i njezina dva palaca zapravo je metafora djetinjstva i odrastanja; kao i problema jedne tipične djevojčice od problema u školi do prvog zaljubljivanja. Požeška publika odgledat će premijeru 11. rujna s početkom u 18.00 h, a na repertoaru Gradskog kazališta namijenjenog školama ova predstava će se igrati tijekom mjeseca listopada.

Starijoj pak publici namijenjena je predstava „Istina“ koja nam u Požegu dovodi provjerenu ekipu Kazališne družine „Glumci u Zagvozdu“ koju čine Vedran Mlikota, Mila Elegović, Hana Hegedušić i Damir Poljičak. Ova predstava o muško-ženskim odnosima, povjerenju, braku, ali i laganju donosi puno humora koji najčešće nastaje kao posljedica nesporazuma. Glumci do kraja drže publiku  u napetosti hoće li pobijediti laž ili istina; te treba li uvijek govoriti istinu ili je katkad bolje lagati?! Predstava „Istina“ na repertoaru Gradskog kazališta je 23. rujna s početkom u 20.00 h.
Program u listopadu obilježit će gostovanje HNK iz Zagreba koje 14. listopada gostuje s predstavom „Bella figura“  u kojoj nastupaju Lana Barić, Milan Pleština, Olga Pakalović, Dušan Bućan i Ksenija Marinković.
Atraktivni ulazak u 22. kazališnu sezonu 2016./2017. samo je najava njezine kvalitete jer će požeška publika u narednim mjesecima uživati u ponajboljim domaćim kazališnim predstavama od kojih spominjemo samo neke; „Miris lovine“ teatra Moruzgva (Barbara Nola, Ecija Ojdanić, Nataša Dangubić), „Sarmica“ teatra Lectirum (Ksenija Pajić, Duško Valentić, Mladen Čutura), poseban program za Noć kazališta u mjesecu studenom. Za očekivati je i ponovni dolazak Teatra Kerekesh, a sigurno će i EXIT teatar ponuditi nešto novo.
 
Vjerujemo kako će se i ove sezone tražiti karta više, a kako biste osigurali svoj mjesto u kazalištu ponovo nudimo mogućnost pretplate sa uvjetima kao i prošle sezone; za umirovljenike, studente i đake ona iznosi 350,00 kn te 400,00 kn za ostale. Nešto skuplja pretplata odnosi se jedino na mjesta od prvog do četvrtog reda, a detaljne informacije možete pronaći na našim stranicama.

No to nije sve jer programska najava sezone tek slijedi!

Vidimo se u kazalištu!