Dvije predstave i dva popratna programa "Noći kazališta" u Požegi", a veliki pljesak zavrijedili su svi koji su unatoč ružnom vremenu sudjelovali u programu.

Izuzetno bogati program za ovogodišnju „Noć kazališta“ privukao je u Gradsko kazalište Požega veliki broj posjetitelja, potvrđujući pri tom u duhu slogana ove kazališne manifestacije „Bit(n)i ili nebit(n)i“ da je ovdašnje kazalište itekako bitna kockica u kulturnom mozaiku Požege. Dakako da je pri tom najveći udio dalo gotovo 700 posjetitelja koji su ispratili ukupno četiri programa pripremljena za „Noć kazališta“. Već sami početak sa članovima „Male škole kazališta“ govorio je o velikom odazivu Požežana koji su ispunili foaje, Galeriju Ciraki i prostor Kazališne kavane. Prijatelji, roditelji i drugi pomno su gledali i slušali što kazuju mali glumci koji su pod budnim okom svoje voditeljice Slavice Jelić predstavili na vrlo interesantan način svoj program nazvan „U čemu je tajna“. Pozdravio ih je i gradonačelnik Vedran Neferović, zahvalivši svima koji su pridonijeli da ova Noć kazališta u Požegi bude na razini koja dolikuje gradu tako bogatog kulturnog života.

 Za atmosferu  prve kazališne predstave“ u sklopu „Noći kazališta“ dovoljno je samo reći - „Stilske vježbe“. Posjetitelji koji su ispunili dvoranu kazališta do posljednjeg mjesta uživali su u svakoj izgovorenoj riječi doajena hrvatskog glumišta, Pere Kvrgića i Lele Margetić koji neprekidno 47 godina izvode ovu predstavu  i sa kojom su ušli čak u Guinnessova knjigu rekorda. Odmor do slijedeće predstave popunili su članovi SKAD-a i KAD-a koji su zajedničkim snagama pripremili kraći skeč koji govori kako nastaje jedna kazališna predstava. Dobro raspoloženi gledatelji u „Kazališnoj kavani“ pljeskom su nagradili prvi zajednički uradak ove dvije amaterske skupine koje vodi Dario Hak.

 „Četiri priče:Žene“, predstava Kazališta „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca bila je prema reakcijama publike istinski šlag za kraj požeške „Noći kazališta“. Katica Šubarić, Petra Kraljev, Petra Cicvarić i Sara Moser uz režiju Roberta Raponje vrhunski su prenijeli na kazališne daske roman „Mučenice“ Želimira Periša što su gledatelji nagradili dugim pljeskom. No, zasigurno da najveći pljesak zaslužuju stotine prijatelja požeškog kazališta koje nije omelo niti ružno vrijeme da sudjeluju u ovogodišnjoj „Noći kazališta“ i budu dio jedne velike kazališne obitelji u 11 europskih država, među kojima je sedmi put za redom bila i Hrvatska sa 42 mjesta i ukupno 125 kazališnih predstava i drugih popratnih programa koje vidjelo gotovo 40.000 posjetitelja.

Noć kazališta SV 3