Guja u njedrima - zagrebačka premijera

Početak 30.10.2021 20:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 95

Scena Vidra

Draškovićeva 80

10000 Zagreb

Ulaznice: https://www.scenavidra.hr/raspored-nadolazecih-predstava/

"Guja u njedrima" ("Snake In The Grass" 2002.) kazališni tekst poznatog i svjetski priznatog autora Alana Ayckbourna na zanimljiv i intrigantan način donosi dojmljivu i slojevitu priču.

 Nakon trideset godina, Anabela dolazi u obiteljski dom gdje živi njena mlađa sestra Miriam koja je cijeli svoj život ostala uz oca. Neposredno prije smrti otac je neočekivano ostavio cijelo nasljedstvo Anabeli.
Alisa, njegovateljica pokojnog oca, ispriča joj kako je od Miriam dobila otkaz prije negoli je otac preminuo i tvrdi da je njena sestra ubila oca. Alisa prijeti i ucjenjuje kako će sve prijaviti policiji ukoliko joj se ne plati pozamašna svota novca kao kompenzacija za otkaz i šutnju. Dvije sestre, Anabela i Miriam, ujedinjuju se u odluci da pokušaju riješiti problem s ucjenom.
Vješto vođena priča u više obrata donosi studiju obiteljskih odnosa između tri žene kompleksnih i „pomaknutih" karaktera.
U izazovnim glumačkim interpretacijama, kroz crni humor i u duhu napetog psihološkog trilera, pratimo potpuno neočekivane smjerove, zaplete i rasplete.

Autor teksta: Alan Ayckbourn
Prijevod: Vladimir Cvetković Sever
Redatelj: Rajko Minković
Uloge:
Miriam - Ines Bojanić
Anabela - Jasna Palić Picukarić
Alisa - Hana Hegedušić / Ružica Maurus

Scenografkinja: Irena Kraljić
Kostimografkinja: Ana Mikulić
Rasvjeta: Goran Krmpotić
Ton: Dario Hak
Garderobijerka: Ljiljana Rodić
Scenski poslovi: Renato Pok
Dizajn plakata i programske knjižice: Vladimir Resner

Klik na video!