Patka, smrt i tulipan - plesna predstava za djecu

Patka, smrt i tulipan - plesna predstava za djecu

Početak 23.10.2021 18:00

At Gradsko kazalište Požega

Posted by Marija

Categories: Kazališne predstave

Hits: 808


„PATKA, SMRT I TULIPAN“ Koprodukcija HNK u Varaždinu i UO Vrum


Patka, smrt, i tulipan (predstava za djecu 6+)


Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar u ovoj turbulentnoj kazališnoj sezoni, uz velike napore, završava projekt „Svi na plesnu predstavu“ podržan od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske poetičnom plesnom predstavom namijenjenoj djeci od 6 godina i nižim razredima osnovnih škola. Predstava će se odigrati 19.prosinca 2020. (subota) s početkom u 11 sati u sklopu projekta Gradskog kazališta Požega „Treća je dječja“.
Režija i koreografija: Sanja Frühwald, Till Frühwald
Dramatizacija: Maja Katić
Grafika na sceni: Petra Bokić
Kostimografija: Žarka Krpan
Glazba: Damir Šimunović
Svjetlo: Marino Frankola
Izvođači: Ana Mrak, Dina Ekštajn, Petra Bokić
O predstavi:
Patku je već duže vrijeme pratio jedan čudan osjećaj. Kao da je netko promatra, kao da joj je netko blizu. Onda se napokon pojavila pred njom – Smrt. No Patka još nije spremna, a ni Smrti se baš ne žuri. Zajedno provode ljeto, kupaju se u jezeru, sjede na stablu ili na livadi, razgovaraju i zajedno šute. Smrt doživljava iskreno prijateljstvo i čaroliju života. Ali jesen se bliži, tada i Patka mora poći na svoje posljednje putovanje…
Prema motivima dječje slikovnice “Patka, Smrt i Tulipan” Wolfa Erlbrucha VRUM pokušava pronaći pravi način kako govoriti o pitanju smrti, koje u jednom trenutku neizbježno postavi svako dijete.
Ulaznice po cijeni od 20 kuna možete rezervirati u kazalištu na broj telefona 034/ 273 – 161 ili na broj mobitela 098 884 057 (Ilijana Lončar), a kupnja ulaznica je sat vremena prije predstave na blagajni kazališta.