Ljubavna pisma - Kazalište Planet Art

Ljubavna pisma - Kazalište Planet Art

Početak 15.02.2024 20:00

At Gradsko kazalište Požega

Posted by Marija

Categories: Kazališne predstave

Hits: 357


Tekst: Albert Ramsdell Gurney
Adaptacija i režija: Marko Torjanac i Slavica Knežević
Igraju: Slavica Knežević i Marko Torjanac

Andrew i Melissa prijatelji su iz djetinjstva čije dopisivanje započinje slanjem poruka za vrijeme nastave u osnovnoj školi, što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama.
I dok njihovi životi idu različitim smjerovima, kroz pisma progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, pobjedama i porazima.
U međuvremenu Andrew postaje uspješan odvjetnik i političar dok se Melissa okreće umjetnosti i porocima.
Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li, nakon toliko vremena, za njih prekasno? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li osobe iz pisama iste kao one u stvarnosti?
Melodrama Ljubavna pisma, plodnog američkog dramatičara A.R. Gurneya, najizvođenija je kazališna ljubavna priča na svijetu. Tekst je premijerno izveden 1988. godine na Broadwayu te je iste godine nominiran za Pulitzerovu nagradu za dramu.
Od tada je ovaj jedinstven dramski tekst izveden nebrojeno puta po cijelome svijetu, a u glavnim ulogama okušala su se velika glumačka imena poput Elizabeth Taylor, Jamesa Earla Jonesa, Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerarda Depardieua, Anouk Aimee, Sissy Spacek, Sigourney Weaver, Sally Field i drugih.
U Hrvatskoj je ovaj tekst praizveden prije dvadeset godina u Teatru u gostima, a uz Anu Karić u ulozi Melisse, u ulozi Andya nastupali su Relja Bašić, Boris Buzančić i Boris Miholjević.
U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art snažnim glumačkim postavama ovog kazališnog klasika pridružuju se Slavica Knežević i Marko Torjanac koji predstavu potpisuju i kao redatelji te autori dramaturške prilagodbe.
Ljubavna pisma će nam svojom toplinom izmamiti i suzu i osmijeh, ali i poneko sjećanje na velike, skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi.

Cijena ulaznice: 10 EUR (studenti i umirovljenici: 7 EUR )
Informacije i rezervacije: 099/273-1616, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., FB
Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave