Večera s idiotom - UO Točka na I

Večera s idiotom - UO Točka na I

Početak 07.06.2023 20:00

At Gradsko kazalište Požega

Posted by Marija

Categories: Kazališne predstave

Hits: 435


"Samo jedna stvar dijeli ambicioznog menadžera Tibora od pravoga poslovnog uspjeha. Mora pronaći savršenoga gosta za šefovu mjesečnu zabavu na kojoj pobjeđuje onaj tko dođe u pratnji ‘najvećeg idiota‘. Tiborova zaručnica Tea to smatra nepriličnim i on odluči propustiti događaj dok ne susretne Dragu, radnika u poreznoj upravi koji u slobodno vrijeme izrađuje slike s prepariranim miševima. U tom trenutku on shvaća da je naišao na svojeg kandidata za večeru. Ne može odoljeti i poziva na zabavu Dragu čije dobre namjere uskoro Tiborov život pretvaraju u niz neprilika, ugrozivši mu važan posao, vrativši njegovu ludu bivšu djevojku natrag u njegov život i otjeravši Teu u naručje drugog muškarca...".

Predstava za koju kažu da je u rangu većine profesionalnih predstava ili bolja. Reakcije publike su izvrsne i popraćene grohotnim smijehom. Hrvoje Podobnik Gero osvojio je nagradu za najboljeg amaterskog glumca u Zagrebu za ulogu idiota Drage. Predstava je nastala kao adaptacija filma "Večera s idiotom" u kojoj glumi Steve Carell.

Prilagodio ju je David Guion, prema originalu Francis Vebera, režiju potpisuje Rebecca Agić. Igraju: Franjo Janeš - Tibor, Hrvoje Podobnik – Drago, Duška Jurić - Tea, Kristian Živčec - Adolf, Nikolina Črnek - Veronika, Izabela Kisić - Anita, Dora Cimić - asistentica, Filip Somek – Milivoj, Valent Horvatek - Sven Muller, Josipa Pranjić - Anđela, Eleonora Jerković – gospođa Muller.

Cijena ulaznice: 5 EUR / 37,67 kn
Rezervacije: 034/273-161, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., FB
Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave