tri stoljeća kazališne tradicije

Vrijeme je za igru - Teatar Puna kuća

Početak 15.01.2022 11:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 335

Koncept, režija i izvedba: Svetlana Patafta
Likovno oblikovanje predstave: Nikolina Manojlović Vračar
Glazba: Lazar Novkov

Teatar Puna kuća član je Small Size svjetske mreže koja promovira izvedbene umjetnosti za djecu najmlađe dobi od 0 do 6 godina. Predstava je nastala u prostornoj interakciji između kartonskih cijevi, platnenih vrećica, dugačkih rola papira, dugačke platnene trake i nekih predmeta koji skupa grade dječje igralište. Priče nastale kroz igru s
različitim materijalima i predmetima potiču djecu da, nakon odgledane predstave, samostalno razvijaju nove sadržaje nadovezujući se na ono što su vidjeli.

Nakon predstave scenografija postaje poligon za igru na kojem djeca mogu obraditi svoje dojmove u direktnoj komunikaciji s materijalima i predmetima koji su korišteni u predstavi. Djeca, polaznici DV Siget, bila su uključena u proces rada na predstavi, što predstavlja iskorak u komunikaciji kazališta i vrtića u Hrvatskoj.

 

Cijena ulaznice 25,00 kn

Rezervacije: 034/273-161, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., FB

Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom od 10 do 12 sati te sat vremena prije početka predstave

 

Ulaz uz COVID potvrde. Djeca su izuzeta obveze posjedovanja COVID potvrda.
Hvala na razumijevanju!

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta