tri stoljeća kazališne tradicije

Obavijest

obavijest

Od ponoći su u Hrvatskoj na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojima na snagu stupa čitav niz mjera u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom u trajanju od 30 dana

Ovim odlukama zabranjuju se javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja.

Na snazi je i privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza. Za provedbu mjera bit će zaduženi stožeri civilne zaštite jednica lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz aktivaciju operativnih snaga sustava civilne zaštite. Detaljan popis i pojašnjenje mjera koje su u ponoć stupile na snagu:

• Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljnja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja

• Odluka o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

Mjere stupaju na snagu 19. ožujka i primjenjuju se 30 dana.

Izvor: Ravnateljstvo civilne zaštite

 

Igra ljubavi i slučaja - nova premijera u kazališt...
Svjetski dan kazališta za djecu i mlade

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta