tri stoljeća kazališne tradicije

Priopćenje za javnost

329258310_1653059905151531_3501823194394140191_n
KOMEMORACIJA ZA PRERANO PREMINULOG GLUMCA JASMINA TELALOVIĆA 
Poštovani prijatelji kazališta,
u spomen na prerano preminulog glumca Jasmina Telalovića koji je svoje prve glumačke korake i uloge ostvario na daskama požeškog kazališta i ostavio neizbrisiv trag u sjećanjima ljudi koji su tada djelovali oko kazališta te stvorili temelje današnjeg kazališta, a uz odobrenje njegove obitelji, u dvorani Gradskog kazališta Požega održat će se komemoracija na dan 22. veljače 2023. godine s početkom u 12 sati.
Prema želji obitelji preminulog glumca Jasmina Telalovića apeliramo uplate donacije na žiro račun Udruge ''Astronomsko društvo Višnjan'' Visnjan Observatory.
Prikupljeni iznos dodijelit će se kao "Stipendija Jasmin Telalović za poticanje izvrsnosti u STEAM području kod djece i mladih", namijenjena stipendiranju djece slabijeg imovinskog statusa koja žele sudjelovati u edukacijskim programima. ''Astronomsko društvo Višnjan'' ističe kako je sinergija izvedbenih umjetnosti i STEM-a potrebna radi afirmacije i kulture i znanosti te je dokaz mogućnosti izvrsnosti u oba područja, a slično je razmišljao i naš dragi Jasmin Telalović.

Podaci za uplatu:
𝗔𝘀𝘁𝗿𝗼𝗻𝗼𝗺𝘀𝗸𝗼 𝗱𝗿𝘂𝘀̌𝘁𝘃𝗼 𝗩𝗶𝘀̌𝗻𝗷𝗮𝗻
𝗜𝘀𝘁𝗮𝗿𝘀𝗸𝗮 𝟱
𝟱𝟮𝟰𝟲𝟯 𝗩𝗶𝘀̌𝗻𝗷𝗮𝗻
𝗢𝗜𝗕: 𝟵𝟬𝟱𝟴𝟵𝟵𝟰𝟰𝟮𝟳𝟱
𝗜𝗕𝗔𝗡: 𝗛𝗥𝟴𝟱 𝟮𝟯𝟴𝟬 𝟬𝟬𝟲𝟭 𝟭𝟭𝟬𝟬 𝟬𝟴𝟰𝟯 𝟰
Zahvaljujemo svima koji će podržati ovu želju.
U Požegi 17. veljače 2023. godine
ravnateljica
Valentina Neferović, prof.

FOTO: zekaem.hr/ Mare Milin 

Ožujak u kazalištu
Valentinovski koncert 2023.

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta