tri stoljeća kazališne tradicije

Radionica glume za srednjoškolce

F16C8BE0-062A-46E6-B951-750E4128852B

Gluma nije lagana! U to su se uvjerili i polaznici čak tri radionice glume koju su vodili naša Ružica Maurus, Matko Trnačić i Anabela Sulić posljednja dva dana. Vježbe iz glasa i govora, scenskog pokreta, motorike, mašte, improvizacije, bili su samo neki od izazova s kojima su se susreli naši srednjoškolci. A ako i vas zanima gluma i kako je to stajati na sceni, kako naučiti tekst i transformirati se, možete se prijaviti u Srednjoškolsku kazališnu družinu koja kreće od listopada ove godine.

Za više informacija pratite naše objave na web stranici i društvenim mrežama
Treća je dječja - "Carevo novo ruho"
Upis pretplate u novu 27. kazališnu sezonu

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta