tri stoljeća kazališne tradicije

Upisi u Dramski studio

Dramske-digital

 Ako želite glumiti, pjevati, plesati te upoznati svijet kazališta s druge strane zastora, ako želite naučiti pravilno govoriti, steći sigurnost i prevladati strah od javnih nastupa, jačati samopuzdanje te saznati kako nastaje kazališna predstava...sada je idealna prilika za to. 

Pozivamo sve osnovnoškolce, srednjoškolce te studente i ostale da postanu članovi velike obitelji Dramskog studija Gradskog kazališta Požega. 
Upisi kreću od 26. rujna prema dolje navedenom rasporedu u dvorani kazališta, a satovi glume i probe započet će u listopadu.
Listopad 2022. - program
Održana konferencija za medije povodom otvaranja n...

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta