Muškarci su s Marsa, žene su s Venere - Teatroman

Starting on 16.02.2020 20:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 754

Zbog iznenadne bolesti jednog od glumaca iz predstave „Traži se novi suprug“ i opetovanog otkazivanja iste, u nedjelju 16. 2. s početkom u 20.00 sati prikazujemo predstavu „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“.

Molimo cijenjenu publiku za razumijevanje zbog više sile.

Novac za ulaznice na zahtjev vraćamo. Blagajna kazališta bit će otvorena od 19.00 sati.

Predstava prema knjizi Johna Graya

Autor teksta: Paul Dewandre

Producent: Roman Šušković-Stipanović

Redatelj: Boris Kovačević

Prilagodba teksta: Roman Šušković-Stipanović

Prijevod s engleskog: Boris Anić

Scenografkinja: Tanja Lacko

Autor glazbe: Željen Klašterka

Tonska snimka: Vito Gospodnetić

Oblikovanje laserskih projekcija: Goran Šušković

Izrada elemenata scenografije: Zoran Branković

Voditelj: Roman Šušković-Stipanović

Glas žene (off): Darija Knez Rukavina

Glas muškarca (off): Boris Svrtan

 

O predstavi

Knjiga američkog bračnog terapeuta Johna Graya „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“, izdana je 1993. godine i brzo je postala svjetski bestseller. Uznemirila je duhove i pridružila se vječnoj polemici o tome jesu li muškarci i žene različiti ili nisu.

Prema knjizi Johna Graya, Paul Dewandre napisao je tekst pa je sada možete pogledati kao predstavu u formi seminara za sve one koji su u braku, izvanbračnoj zajednici, koji žive zajedno, ali i one koji će se u toj situaciji naći u budućnosti. Za Hrvatsku tekst je adaptirao i producirao Roman Šušković-Stipanović , a režirao Boris Kovačević (isti dvojac sudjelovao u pripremi hit predstava „Munchhausen“ i „Ja, Tata!“)

Predstava „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“ svoju popularnost stiče zahvaljujući tome što u duhovitim primjerima iz svakodnevnog života gledatelj lako prepoznaje svog partnera ili sebe.

Osim lake identifikacije gledatelja s problemima i načinima reagiranja u braku, predstava nudi i moguća rješenja kako prevladati nesporazume i izbjeći nezadovoljstva i frustracije neočekivanim (različitim) ponašanjem „druge strane“. Zanimljivost je da gledatelji i neposredno sudjeluju u predstavi igrajući nekoliko kratkih scena.

Bez obzira vjerujete li u postojanje stereotipa ili ne, ova predstava neće Vas ostaviti ravnodušnima. Dobro ćete se zabaviti, možda i ponešto naučiti, a sigurno će vas potaknuti na razgovor s partnerom nakon predstave.