Avijonko se ženi - Scena "Gorica"

Starting on 21.11.2020 11:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 86

AVIJONKO SE ŽENI

Predstava Scene „Gorica“

Autor: Miljenko Muršić

Režija: Frana Marija Vranković

Dramaturgija: Frana Marija Vranković

Scenografija: Marta Crnobrnja

Kostimografija: Marta Crnobrnja

Autorica glazbe: Snježana Špehar

Aranžmani glazbe: Damir Šimunović

Uloge: Tena Pataky, Mirko Ilibašić

Uzrast 3+

Predstava prati potragu Avijonka Ftičeka za njegovom odabranicom. Kroz putovanje glavnog junaka djeca jezično upoznaju različite krajeve Hrvatske iz kojih su Avijonkove djevojke. Tako je Kravica Slavica iz Turopolja, Ribica Zlatkica iz Slavonije, Mačka iz Dalmacije, Duh Dušica iz Istre, dok je Helikopterica Ljubica Zagorka .

Ftiček kroz niz pogrešaka i promašaja ipak nalazi družicu koja mu odgovara.

„Gotovo svaki čovjek, pa tako i zrakoplov Ftiček traga za ljubavi i ne želi biti stalno sam. Predstava poručuje kako ponekad nije dovoljno samo da ti se sviđa nečiji izgled i glas, već da su potrebne i neke druge stvari da bi se ostvario uspješan zajednički život jer zrakoplov Ftiček ne „papa travu“ i ne pliva vodom, ali zato puni tank gorivom i leti zrakom.“, kaže redateljica Frana Marija Vranković.

Ovaj zabavni i pjevni kazališni komad ima i edukativni karakter. Njegov je cilj među ostalim kroz različita narječja i dijalekte te standardni jezik upoznati djecu s bogatstvom hrvatskog jezika i njegovom baštinom. Kroz radnju se predstavljaju i običaji karakteristični za razne krajeve Hrvatske. Tako se male gledatelje upoznaje s našom tradicijom, a sve s ciljem osvješćivanja važnosti njezina očuvanja i poticanja poimanja različitosti kao vrijednosti.

Cijena ulaznice: 20,00 kn.

Informacije i rezervacije na 034/273-161 ili putem Facebooka.

Svi programi održavaju se uz stroge epidemiološke mjere!