Dnevnik solerice - Gradsko kazalište Požega/ Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Početak 10.04.2021 20:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 1147
 “Dnevnik solerice“ Jasmine Rodić, intimna je ispovijed postfeminističke junakinje, modno i medijski osviještene heroine, suvremene mlade žene, koja je izrazito romantična, željna ljubavi i vezivanja, ali istovremeno skeptična i nemirna, u konstantnom traganju za novim životnim izazovima.
Ravnoteža između velikih ljubavnih očekivanja i neutažive želje za slobodom i samoostvarenjem ono je što protagonisticu Jasminu vodi kroz životne pustolovine isprepletene vjerom u vječnu ljubav. Junakinja modernoga doba koja iznova traži nova uzbuđenja, otvoreno dijeli svoje sumnje, najintimnije slutnje i strahove, ali i one lijepe, nezaboravne trenutke. Od tajnih prolaza u labirint muškoga uma, preko teorije uspjeha do dijagnoze očaja, solerica niže avanture pune duhovitih obrata u kojima nudi pregršt emocija, sumnju i i melankoliju, ali i nadu i ushićenje, otkrivajući tako svoju neustrašivu pozitivnu energiju. Jasminu na njenom putu traganja za idealima prate mnogi osebujni likovi; prijatelji, prijateljice, romantični odabranici, kolege, poznanici i slučajni prolaznici, a sama autorica romana naglašava kako je svaka sličnost s pravim osobama i događajima apsolutno namjerna. Inscenacija romana zamišljena kao dinamična igra u kojoj se glumci izmjenjuju u više različitih uloga. Predstava je ujedno i diplomski ispit studentice Lucije Subotić na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Lucija Subotić i Marijana Nola

Redatelj i mentor: Robert Raponja

 

Dramatizacija: Marijana Nola

 

Asistentica redatelja i sumentorica: Katica Šubarić

 

Igraju: Lucija SubotićAnabela Sulić, Vanja Čiča, Matea Bublić, Marijin Kuzmičić, Davor Tarbuk, Grgur Grgić, Lorenco Tolić, Dominik Karaula, Blanka Bart

 

Scenografija i kostimografija: Jasmina Pacek

 

Glazba: Marina Hojsak

Ton i video: Dario Hak
Rasvjeta: Goran Krmpotić
Scenski poslovi: Renato Pok
Garderobijerka: Ljiljana Rodić
Izrada plakata i knjižice: Marija Matijanić

Informacije i rezervacije na 034/273-161.
Cijena ulaznice 50,00 kn (studenti i umirovljenici 40,00 kn).
Maksimalan broj posjetitelja u dvorani 37.
Svi programi održavaju se pod strogim epidemiološkim mjerama.