tri stoljeća kazališne tradicije

Radionica glume

Početak 12.09.2021 17:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 188

[RADIONICA GLUME] ?

 Zanima vas gluma?

Želite biti na sceni?

Idete u srednju školu?

 U Gradskom kazalištu Požega održat će se u dva dana, tri radionice glume. Radionice će voditib glumci Ružica Maurus, Matko Trnačić i Anabela Sulić. U tri termina radit će se vježbe koncentracije, mašte, scenske igre, korištenja glasa i tijela u prostoru.

Ako ste oduvijek maštali kako je to stajati na kazališnim daskama, improvizirati, imitirati i glumiti onda je radionica glume pravo mjesto za vas. U tri termina proći će se neke vježbe koje će se razvijati dalje kroz redovne sate dramske svaki tjedan. Radionica je namijenjena svim srednjoškolcima i nije potrebno prethodno iskustvo u glumi.

 

Vrijeme:

12.9. (17-19h, 19-21h)

13.9. (19:30-21:30)

 Lokacija: Gradsko kazalište Požega

 Prijave na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Cijena (sve tri radionice): 100 kn

Dodatne informacije na: 034/ 273-161.

 

 

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta