tri stoljeća kazališne tradicije

Jedna od sestara - Teatar Fort Forno

Početak 01.10.2021 20:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 512

Humorna monodrama „Jedna od sestara“
Redatelj Robert Raponja
Zašto smo zbog ljudi kojima je nepojmljivo naše biće osuđeni skrivati svoje unutarnje svjetove, istinu o sebi? Čemu strah od toga da nećemo uspjeti zadovoljiti potrebe drugih ljudi, da nećemo ispuniti očekivanja onih do kojih nam je nam je jako stalo? Studentica Irena dubinski traga za odgovorima na ova pitanja u monodrami „Jedna od sestara“ Kordelije Paladin.
Mnogi mladi vode prave bitke saonima koji se o njima brinu i koji ih financiraju, kako bi se ostvarili, i osmislili svoje živote na jedini pravi način – ostvarenjem svog identiteta.
Sedam različitih žena: mamu, sestre, bake i prijateljice u ovoj humornoj monodrami utjelovljuje jedna glumica – Katica Šubarić.

Cijena ulaznice 50.00 kn (studenti i umirovljenici 40.00 kn)
Informacije i rezervacije na: 034/273-161 ili putem Facebooka od 20. rujna 2021.

 

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta