tri stoljeća kazališne tradicije

BAJKE... i još nešto - Kazalište Virovitica

From 16.10.2021 11:00 until 16.10.2021 11:40
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 489

Predstava pod nazivom Bajke… i još nešto autorski je projekt Sare Lustig i Gorana Vučka. Namijenjena je djeci od 4 do 10 godina te služi kao odgovor autora na poplavu diznijevskih i modernih bajki američke produkcije. Autori su stvorili predstavu u potpunosti temeljenu na hrvatskim narodnim bajkama kako bi djecu od najranije dobi upoznali s bogatom hrvatskom kulturnom baštinom koja ima neprekinutu i dugu tradiciju, ali koja je često zapostavljena od strane hrvatskih kazališnih stvaratelja. Bajke… i još nešto stvaraju za svoju dječju publiku poetične, edukativne, zabavne svjetove koji su dio i njihovog, odnosno našeg, kulturnog naslijeđa.

Glume: Sara Lustig i Goran Vučko

dramatizacija, dramaturgija, režija, scenografija, kostimografija, scenski pokret, izbor glazbe: Sara Lustig & Goran Vučko
oblikovatelj svjetla: Damir Gvojić
oblikovatelj tona: Mario Nađ

Informacije i rezervacije na 034/273-161 ili putem Facebooka od 1. listopada 2021.
Cijena ulaznice 25,00 kn

 

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta