tri stoljeća kazališne tradicije

Treća je dječja - Zlatna utvica

Početak 19.02.2022 11:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 585

Ivana Brlić-Mažuranić / Tatjana Šuput Raponja: Zlatna utvica

Koprodukcijska predstava Kazališta lutaka Zadar, Teatra Fort Forno i Kazališta Virovitica

Prema priči: Zašto se rodila bijedna Lera i njezino siroče

Režija: Robert Raponja

Igraju: Sanja Grgina/ Blanka Bart, Vanja Čiča/ Laura Kolesarić, Luka Selman/ Lino Brozić/ Goran Vučko

Ovu nježnu i sjetnu priču o odnosima majke i kćeri, oca i sina naša najcjenjenija autorica za djecu smjestila je u pradavno doba kada ljudi žive u zemunicama, u skromnim naseljima kraj močvara. Tadašnjim ljudima, za koje kaže da su "osrednji i ogovorljvi i nikakvi" glavni je smisao života nahraniti se i napojiti. Ali mora postojati još neki, možda važniji razlog rođenja? Zato Lera i kći joj Jasenka kreću na goru potražiti Svitivrata koji znade tajne postojanja svih živih bića, a zlatna utvica otkrit će im put do golim okom nevidljivog gospodara.

Dob: 6+

Cijena ulaznice: 25,00 kn

Rezervacije: 034/273-161, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., FB

Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom od 10 do 12 sati te sat vremena prije početka predstave

Ulaz uz COVID potvrde. Djeca su izuzeta obveze posjedovanja COVID potvrda.
Hvala na razumijevanju!

 

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta