tri stoljeća kazališne tradicije

16. Zimska produkcija - Plesom kroz život

On 29.01.2022
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 291

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar pripremila je 16. zimsku produkciju pod nazivom „Plesom kroz život“. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, 150 plesača svih uzrasta bit će podijeljeno u četiri termina izvedbe kroz dvije premijerne i dvije reprizne izvedbe. Subotnje premijere bit će moguće pratiti i putem video prijenosa uživo na Youtube kanalu Ilijana Lončar.
Program u subotu 29. siječnja održat će se u 11 i 18 sati (A program), u nedjelju 30. siječnja također u ta dva termina (B program). Autorski tim koji je pripremio 16. zimsku produkciju uključuje koreografkinju Ilijanu Lončar, kostime su izradili Marina Ivanković, NTS Sportswear i fundus UOPR Ilijane Lončar, za ton i video zadužen je Dario Hak, za rasvjetu Goran Krmpotić, autor fotografija je Mladen Božičković, dizajn plakata napravio je Antun Hiršman, inspicijentica je Laura Lončar, dok backstage ekipu čine Ljuba Monduković i plesači starijih grupa.

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta