tri stoljeća kazališne tradicije

Najljepše skladbe i pjesme sa Šokačke rapsodije

Početak 24.04.2022 19:00
Posted by Marija
Categories: Koncerti
Hits: 208

Koncert „Najljepše skladbe i pjesme sa Šokačke rapsodije" izvest će požeški dio "Hrvatskog tamburaškog orkestra (100 tamburaša)" pod ravnanjem Saše Botičkog, a koji čini tridesetak tamburaša iz požeškog kraja. Sličan takav koncert održan je u Gradskom kazalištu Požega 2013. godine.
Za ovaj koncert izabrane su najatraktivnije skladbe i pjesme s ovogodišnje „Šokačke rapsodije“ koja se održava u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ 19. travnja 2022. gdje nastupa požeški dio orkestra te je želja prenijeti dio atmosfere i ugođaja s tog koncerta i u Požegu.
Koncert je humanitarnog karaktera. Ulaz je besplatan uz prethodnu rezervaciju ulaznica. Ulaznice se podižu na dan koncerta, sat vremena prije početka na blagajni kazališta gdje će se prikupljati dobrovoljni prilozi za Udrugu roditelja, djece i osoba s poteškoćama šireg autističnog spektra „Mali princ“ Požega.

Rezervacije: 034/273-161, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., FB

Radno vrijeme blagajne kazališta –  sat vremena prije početka koncerta.

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta