tri stoljeća kazališne tradicije

Ninabu - Kazalište Mala scena i UO Shooma

Početak 25.06.2022 11:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 437

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar i u 2022. godini nastavlja uspješan projekt organizacije gostovanja profesionalnih plesnih predstava "SVI NA PLESNU PREDSTAVU". Nakon odlično primljene izvedbe u veljači, ponovno nam dolazi predstava namijenjena bebama starosti 3 - 18 mjeseci i njihovim roditeljima tj. osobama od povjerenja.
25. lipnja 2022. (subota) u 11 sati
u Gradskom kazalištu Požega
Maksimalan broj beba po izvedbi je 15 uz 15 odraslih.
Cijena ulaznice je 50 kn. (beba + roditelj)

Ulaznice možete rezervirati putem obrasca na www.ilijanaloncar.hr ili na broj mobitela 098 884 057.
O PREDSTAVI:
"NINABU" je multisenzorna, participativna predstava za bebe od 3 do 18 mjeseci i njihove odrasle. To je posebno osmišljen prostor i
izvedba koji pozivaju publiku da uroni, otkriva, uživa, gleda, osjeća i igra se u multisenzornom i sigurnom okruženju, koji žele biti intimni kolaž pokreta, plesa, glasa, pjevanja, glazbe, mirisa, interaktivne igre, taktilnih i vizualnih objekata. Bebe i njihova pratnja pozvani su u obilje mašte, stvaranja, iznenađenja, uživanja, poticajnog ambijenta u ovoj nepredvidivoj igri dva suprotna elementa "nina" i "bu-a". Gdje je nina, tu je bu, a gdje je bu, tamo je nina. Ninabu je zamišljena mala šuma (života) u kojoj će svatko stvoriti vlastitu viziju iz osobnog tjelesnog iskustva, što može biti i puno više od same šume…
Koncept i koreografija: Irma Unušić
Izvedba: Buga Marija Šimić, Irma Unušić
Glazba: Vanesa Petrac, Ivan Marojević
Scena i kostimi: Selena Gazda, Irma Unušić
Dizajn svjetla: Domagoj Klasić
Grafički dizajn: Petra Zlonoga
Fotografija: Mario Knor
Produkcija: UO SHOOMA i Kazalište Mala scena

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta