tri stoljeća kazališne tradicije

Gospodin Noubadi - Teatar EXIT

Početak 16.12.2022 20:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 450

GospOUdinNOUbadi predstavnik je svih malih ljudi koji u cijelom ovom besmislu koji nas okružuje, ne traži samo ono čega nema (smisao), nego se usuđuje tražiti nešto više – život barem donekle dostojan čovjeka. Naš mali, veliki junak ostaje u istom danu i bez posla i bez djevojke, a vrlo brzo će ostati i bez svoje i mamine kućice ukoliko ne dostavi potrebnu dokumentaciju da je ta kućica baš njegova. Stisnut je uz rub jer je oko na kućicu bacio lokalni tajfun Grabijel Gramzivić. GospOUdinNOUbadi prisiljen je na posljednju bitku u svom malom životu, bitku protiv moćnih neprijatelja poput birokracije, nepotizma i naročito opasnog gospodina Nihilizma. Hoće li u toj bitci pobijediti ili će postati još jedan broj u nizu koji je izgubio baš sve?! Smijući se besmislu možemo li se nadati da će bar jednom u životu pobijediti mali čovjek? Pa makar to bilo u kazališnoj predstavi.

U suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku

Tekst i režija: Saša Anočić

Igraju: Karlo Bernik, Domagoj Ivanković, Jasmin Novljaković, Živko Anočić

Pripovjedač: Živko Anočić

Scenografija: Jelena Sušac

Kostimografija: Jasminka Petek Krapljan

Glazba: Matija Antolić

Oblikovanje svjetla: Saša Anočić/Domagoj Klasić

Dizajn propagandnog materijala: Marin Mimica i Bojan Kanižaj

Fotografije: Rafael Anočić

Autor video spota: Hrvoje Zalukar

Majstor svjetla: Domagoj Klasić

Majstor tona: Nebojša Paunković/Arian Gračić

Cijena ulaznice: 50.00 kn / 6,64 EUR (studenti i umirovljenici: 40.00 kn / 5,30 EUR)
Rezervacije: 034/273-161, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., FB
Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave.

 

 

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta