tri stoljeća kazališne tradicije

Superzvijezda - Točka na I

Početak 09.12.2022 20:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 473

Režija: Rebecca Agić
Adaptacija: Rebecca Agić, prema scenariju filma "Superstar"
Kostimografija, scenografija: Rebecca Agić
Uloge:
Marija Katarina: Nina Damjanović
Vilibor: Kristijan Živčec
Jana: Duška Jurić
Velečasni: Hrvoje Podobnik
Baka: Izabela Kisić
Helena: Ana Karagić
Milivoj: Filip Somek
Hrvoje: Nikolina Črnek
Ognjen: Eleonora Jerković
Preko talent showa do poljupca? Ovo je predstava nastala prema filmu "Superstar" u kojem glume komičarske zvijezde Will Ferrell i Mary Katherine Gallagher. Svakim dosadašnjim nastupom osvajali su srca publike i pružili nešto više od jednog sata smijeha i zabave.
Zaplet počinje kada pomalo nespretna Marija Katarina koja živi samo s bakom poželi da je primijeti najljepši dečko na školi, Vilibor. Nažalost, Marija Katarina nema baš puno šanse jer je Vilibor, naravno, već zauzet - i to s Janom, najpopularnijom djevojkom u školi. No, prilike uvijek postoje, a Marija Katarina svoju vidi u svećenikovoj najavi natjecanja za mlade talente! Marija Katarina svakako razmišlja o prijavi jer bi joj pobjeda osigurala odlazak u Hollywood gdje bi glumila u filmu pozitivnih moralnih vrijednosti. I privukla pažnju Vilibora. Velika joj je potpora prijateljica Helena, ali i zaljubljeni Milivoj, dok su ostali prijatelji tu uz nju, ali istovremeno u svom 'posebnom' svijetu.

Cijena ulaznice: 30.00 kn / 3,98 EUR
Rezervacije: 034/273-161, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., FB
Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave.

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta