tri stoljeća kazališne tradicije

Kako (pre)odgojiti roditelje - PREMIJERA

Početak 20.03.2023 18:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 316

 Kako (pre)odgojiti roditelje  - Mala škola kazališta

Prema tekstu Irene Kolar Vudrag

Mogu li Iva i Ana preodgojiti svoje roditelje, Leticiju i Marka? Zašto ih žele preodgojiti te mogu li djeca tužiti svoje roditelje i tako svi zajedno završiti na sudu?
Pitanja su na koja će vam odgovor dati polaznici Male škole kazališta (grupa 1) i to Petra Aračić, Franka Boić, Marta Domičić, Kiara Novak, Gabriela Žiška, Iva Vukšić, Anja Lea Hak, Mila Begić, Iva Kovačević, Tia Radljević, Dora Rastić, Karla Najvirt i Natali Komadina.
Predstava je na programu 20. ožujka 2023. godine u 18 h te njome obilježavamo Svjetski dan kazališta za djecu i mlade!

Ulaz je besplatan uz prethodnu rezervaciju ulaznica.
Rezervacije: 034/273-161, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., FB
Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave.

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta