tri stoljeća kazališne tradicije

Pobuna likova - PREMIJERA

Početak 16.06.2023 18:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 417

Pobuna likova - prema tekstu Nine Horvat

Što se može dogoditi kada se pobune likovi u bajci? Pojede li vuk baš svaki put Crvenkapicu i baku? Može li se Snjeguljica suprotstaviti maćehi , a Trnoružica ne spavati stotinu godina?
Mora li Pepeljuga baš svaki put izgubiti svoju cipelicu i može li je princ pronaći i bez cipelice? I tko će likovima iz bajki objasniti što i kako dalje - naravno - vila!
A hoće li oni prihvatiti njen prijedlog... Dođite i pogledajte pokaznu predstavu Male škole kazališta (grupa 2).

Glume: Dunja Akšamović, Leon Božić, Tena Novinc, Eva Bešlić, Rita Bešlić, Una Pandžić, Vida Aračić, Iva Farkaš, Iva Barić, Ana Barić, Rafaela Kostadinović, Petra Matijević, Karlo Milinović, Petra Kapel, Filip Bajt i Nea Galić

Voditeljica: Kornelija Marks

Ulaz je besplatan uz prethodnu rezervaciju ulaznica.
Rezervacije: 034/273-161, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., FB
Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave.

 

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta