tri stoljeća kazališne tradicije

Treća je dječja - Petar Pan

Početak 21.10.2023 11:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 300

Petar Pan - Kazališna družina "Ivana Brlić -Mažuranić"

"Petar Pan - dobro poznata priča o dječaku koji ne želi odrasti bit će ispričana u malo drugačijem, a opet istom obliku. Odlučili smo se pozabaviti motivima igre i kako nikada ne smijemo izgubiti "dijete u sebi". Kroz predstavu želimo zagolicati maštu naše publike kako mlade tako i one malo starije i podsjetiti ih da odrastanje ne znači nužno da se moramo prestati igrati. Petar Pan i Zvončica donijet će nam čaroliju. Čaroliju leta i čaroliju ispunjavanja želja u zvjezdanoj noći. Tko zna, ako pogledamo u zvjezdano noćno nebo i jako jako jako zaželimo, možda vidimo Zvončicu i Petra Pana." (Kazališna družina "Ivana Brlić-Mažuranić").

Priču o dječaku koji nije htio odrasti na kazališne daske postavili su Matej Safundžić i Branko Banković, a u predstavi glume i plešu Andrija Krištof, Valentina Srnojević, Matej Safundžić i Darija Vlajnić.

Cijena ulaznice: 4 EUR / 30,14 kn
Rezervacije: 034/273-161, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., FB
Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta