tri stoljeća kazališne tradicije

PREMIJERA - Zlatokosa

Početak 02.12.2023 11:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 337

Zlatokosa - prvi Božić - PREMIJERA

Zlatokosa je predivna priča za djecu o malenoj djevojčici duge kose. Kada je bila mala, otela ju je zločesta vještica Vanda i zatvorila je na dugo vremena u kulu, a sve kako bi se domogla ženskog djeteta. Njezina oca pretvorila je u bumbara, a majku u cvijet Ivančice. Sve bi joj i uspjelo da se u priči nije pojavio znatiželjni princ Štefano koji očaran Zlatokosom, njezinim glasom i stasom, odluči vještici pomrsiti račune. No, protiv zle magije nije lako ići. A kada u taj kotao od radnje ubacimo i Zlatokosu koja je već poprilično zagazila u pubertet, smijehu nikad kraja. Tko će pobijediti i koliko su jake 'božićne želje', pogledajte u predstavi „Zlatokosa - prvi Božić“.

Glume: Klara Malčić, Ivan Vukelić, Ankica Ivanković, Boris Benčić

Tekst, režija, video dizajn: Dario Hak
Svijetlo, ton i video: Mislav Vinković
Majstori rasvijete: Mislav Vinković i Goran Krmpotić
Glazba: Boris Benčić
Songove pjevaju: Damjan Pirović, Boris Benčić, Natea Perinović, Karlo Tkalčec
Kostimi: Ljiljana Rodić
Scenografija: Dario Hak, Marija Matijanić i Renato Pok
Rekviziti: Marija Matijanić
Dizajn plakata: Marija Matijanić

Veliko hvala Ani Ticl i Damjanu Piroviću (Glazbena škola Požega).

Produkcija: Gradsko kazalište Požega, prosinac 2023.

Cijena ulaznice: 4 EUR / 30,14 kn
Rezervacije: 034/273-161, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., FB
Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave.

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta