tri stoljeća kazališne tradicije

Pufi u šumi - KD "Smješko"

Početak 17.02.2024 11:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 314

Predstava za djecu 3+ je mali mjuzikl s dozom eko tematike,a govori o psiću Pufiju koji se izgubio u šumi i traži svoju Djevojčicu. Pufi putem upoznaje plašljivog Zeca, veselog Vepra i gospodina Vuka. Što će sve Pufi naučiti od novih prijatelja i hoće li naći svoju Djevojčicu, pogledajte u našoj najnovijoj ekološkoj predstavi!

Tekst i režija: Mirta Zečević

Glume: Veronika Mach, Korana Ugrina, Filip Lugarić

Dob: 3+

Cijena ulaznice: 4 EUR
Informacije i rezervacije: 099/273-1616, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., FB
Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta