tri stoljeća kazališne tradicije

Draga buduća ja... - Mala škola kazališta

From 13.03.2024 18:00 until 18:45
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 362

Klasično spremanje za grad...vječno i neodlučno biranje odjevne kombinacije, prepričavanje tračeva i čekanje da neki lik odgovori na poruku Viti, Anji, Idi ili Tari, pretvara se u suočavanje s prošlošću. U kaosu jedne tinejdžerske sobe, junakinje ove priče pronalaze kutiju sa stvarima i pismima koja su si pisale prije nekoliko godina. Svaka će se kroz svoje pismo susresti s jednom potpuno drugačijom sobom. Svaka će na taj susret drugačije gledati. Neke će mlađu sebe razumijeti, a neke baš i ne, neke će ju nečemu naučiti, dok će druge ponešto naučiti od nje. Kako će to točno izgledati, što će s njima na kraju biti i koja je zapravo pouka ove priče, doznajte sami u srijedu 13.3.2024. u 18:ooh na premijeri predstave Male škole kazališta pod naslovom "DRAGA BUDUĆA JA".

Napisala: Karla Najvirt

Mentorstvo: Kornelija Marks i Anabela Sulić

Glume: Petra Aračić, Karla Najvirt, Gabrijela Žiška, Anamarija Bošnjak, Natali Komadina, Iva Papac, Marta Domičić, Lana Bilmez

Ulaz slobodan uz potrebnu rezervaciju ulaznica.

Informacije: 099 273 1616

Rezervacija ulaznca isključivo u radno vrijeme blagajne kazališta: srijedom i petkom od 10 do 12 h te četvrtkom od 15 do 17 h

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta