tri stoljeća kazališne tradicije

Humanitarni koncert - Požeški tamburaški orkestar

Početak 19.04.2024 19:00
Posted by Marija
Categories: Koncerti
Hits: 202

Požeški tamburaški orkestar 19. travnja organizira humanitarni koncert za Luku Kerepčića. 

Za koncert se marljivo pripremaju zajedno sa svojim gostima i pozivaju sve da na vrijeme kupe ulaznicu po cijeni od 5,00 EUR i tako si osigurate svoje mjesto u Gradskom kazalištu Požega. Ulaznice možete kupiti u prostorima Požeškog tamburaškog orkestra na adresi Ulica Stjepana Radića 3 u Požegi, četvrtkom od 17,30 do 21 sat i u župi Svetog Leopolda Mandića u Požegi. Ulaznice će biti u prodaji od ponedjeljka 18 ožujka. Nadamo se da se vidimo! Broj ulaznica je ograničen, poručili su iz Požeškog tamburaškog orkestra.

Luki možete pomoći i uplatom svoje donacije na račun kojeg su otvorili za ovu humanitarnu akciju, a uplatu možete izvršiti jednostavno – skeniranjem bar koda sa slike ili uplatom na IBAN HR8841240031521000176.

“Humanitarnom akcijom za Luku Kerepčića želimo prikupiti novčana sredstva za nabavku prikladnog bolesničkog kreveta i madraca, lifter dizalice, kolica za tuširanje, sklopive rampe, strunjače, ortoza, stola za vježbanje i drugih pomagala koja će njemu i obitelji olakšati svakodnevicu. Zajedno to možemo, zar ne?” – poručili su.

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta