tri stoljeća kazališne tradicije

Bajka sva od šećera - Kazalište Virovitica

Početak 20.04.2024 11:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 269

Treča je djećja - Bajka sva od šećera

Bajka sva od šećera priča je o jednoj Crvenkapici, jednoj Baki i jednom neobičnom Vuku koji voli djecu, a još više voli slatkiše i kolače. Pa tko bi, uostalom, pokraj čokoladne torte i htio pojesti Baku?
Kroz jednu od najpoznatijih bajki braće Grimm bavimo se važnosti negativaca u bajkama i što oni nose kroz priču. Može li Crvenkapica uopće postojati bez Zločestog Vuka pogledajte u lutkarskoj predstavi Bajka sva od šećera.

glume: Monika Duvnjak, Goran Vučko, Silvijo Švast, Nikola Radoš, Mateo Pšihistal
glas pripovjedača: Draško Zidar

autorica teksta i redateljica: Sara Lustig
scenograf i oblikovatelj lutaka: Mario Tomašević
oblikovatelji svjetla: Domagoj Garaj i Sara Lustig
skladatelj: Vedran Gorjup
Predstava u koprodukciji Kazališta Virovitica i Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci

Cijena ulaznice: 4 EUR

Rezervacija i prodaja ulaznica isključivo u radno vrijeme blagajne kazališta: srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave

Kontakt: 099 273 1616

Klikni i kupi ulaznicu online!

 

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta