tri stoljeća kazališne tradicije

Ja sam ti takav - Stand-up comedy show

Početak 23.04.2024 20:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 257

SplickaScena se vraća u Požegu, a nakon zajedničkog gostovanja u studenom sada će vas u solo izdanju nasmijavati Tomislav Primorac koji izvodi svoj stand-up show "Ja sam ti takav". Vidimo se u utorak 23. travnja u 20h u Gradskom kazalištu Požega!

Cijena ulaznice 10€ online i na blagajni / 11€ TisakMedia

FIZIČKA PRODAJA: Blagajna kazališta (srijeda i petak 10-12h, četvrtak 15-17h te sat vremena prije početka programa), Info na 099/ 273-1616 .
TISAK Korzo (Cehovska 2, Požega // pon-pet 07-22h / sub 08-23h) + dodatna naknada 1 euro 

Online: Kupi kartu online!

JA SAM TI TAKAV.

Energičan, emotivno uronjen u ono što radim, ponekad iznerviran, ali ipak ispunjen pozitivnom energijom. Na životnoj sam misiji da pronađem smiješnu ljepotu u onome preko čega letimice prelazimo u svakodnevnici. Moja komedija ti je za svakoga. Svojim primijećivanjima i domišljatom logikom nasmijavao sam širok spektar ljudi, od studenata preko agresivno nametljivih muškaraca srednje dobi do bakica. I bakice su, moram priznat, definitivno jedna od najboljih publika. Moje teme su ti takve. Sežu od obiteljskih odnosa i portreta različitih karaktera ljudi, preko usporedbe kulturoloških razlika mjesta koja sam posjetio i hvatanja karakterističnih momenata sredine u kojoj živim, do iscrpne analize jezika kojim govorimo. Govorim istinu, prenosim iskustva koja su mi se dogodila. Dajte mi svoju pažnju i odgovorno ću s njome postupati. Jer ja sam ti takav.

Tomislav Primorac je mitološko biće kojega se svi purgeri boje – poludalmatinac, poluhercegovac. Diplomirani je fizičar, ali se na razočarenje svojih roditelja bavi stand up komedijom. Životni san mu je da zbog svojih doprinosa čovječanstvu u povijesti ostane zapamćen poput Nikole Tesle, ne toliko iz filantropskih pobuda, nego čisto zato da bi se Dalmatinci i Hercegovci svađali čiji je. Poprilično je skeptičan. Najmanje vjeruje ljudima koji ga pokušavaju uvjerit s argumentom “viruj ti meni”.

 

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta