tri stoljeća kazališne tradicije

Sunčasta - Mali Teatar

Početak 18.05.2024 18:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 286

Treća je dječja - Sunčasta

Tekst: ZORAN VAKULA
Režija, dramatizacija: IGOR BAKSA
Igraju: IGOR BAKSA, MIRNA OSTROŠIĆ / TENA PATAKY
Glazba: IGOR BAKSA
Trajanje: 35 min
Uzrast: 3 – 9 godina

Tati Slikovnici se u ovoj priči pridružuje jedna od njegovih prijateljica Teta NeMirna ili Tena Tena! Zajedno glume, sviraju i izvode osunčanu slikovnicu “Sunčasta” koju je napisao legendarni meteorolog Zoran Vakula, a ilustrirao isto tako glasoviti Nik Titanik!

Predstava SUNČASTA je interaktivna predstava koja objedinjuje dramsku, literarnu i glazbenu umjetnost. "Sunčasta" je treća u planiranoj seriji meteoslikovnica "Vremenaste priče". Cilj im je educirati, približiti neke često spominjane meteorološke termine djeci, osobito starije vrtićke skupine i nižih razreda osnovne škole, kako bi bolje razumjeli i imali koristi od meteoroloških informacija.

Sunčica se jednog dana probudila, otvorila prozor i rekla: “Dobro jutro, Sunce!”

Ali sunca nije bilo.

Što se događa sa suncem kad ga nema, je li sunce dobro ili može postati opasno, te mnoga druga pitanja uz "najsjajniju zvijezdu" tema su ove super zabavne predstave. Ova ljetna hit predstava Tate Slikovnice odigrana je dvadesetak puta diljem Hrvatske, a djeca u njoj sudjeluju na mnoge načine: raspravljajući s Tatom Slikovnicom, pjevajući, plešući i smijući se s Tetom NeMirnom i Tetom Tenom.

Cijena ulaznice: 4 EUR

Rezervacija i prodaja ulaznica isključivo u radno vrijeme blagajne kazališta: srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave

Kontakt: 099 273 1616

Klikni i kupi ulaznicu online!

 

 

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta