tri stoljeća kazališne tradicije

To je za naše dobro - Mala škola kazališta 1

Početak 12.06.2024 18:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 192

„To je za naše dobro“ pokazna je predstava Male škole kazališta za kraj sezone 2023./2024. Simbolično uz kraj školske godine, u formatu televizijske emisije, radnja prati učenike jedne fiktivne osnovne škole koji svatko na svoj način doživljavaju školske obaveze i probleme koje im one donose. Kako se koji od tipova učenika nose sa problemima u društvu, školskim obavezama, uz sve to i pritiskom ili podrškom od strane roditelja, publika će imati priliku saznati u srijedu 12. 6. 2024. na premijeri u Gradskom kazalištu Požega.
Dođite i svojom pažnjom podržite mlade glumačke snage našeg kazališta, ali i poslušajte što vam oni to imaju za reći, jer To je za njihovo dobro!
Oni su:
Petra Aračić, Mila Begić, Lana Bilmez, Franka Boić, Marta Domičić, Marija Glasnović, Anja Lea Hak, Korina Keller, Natali Komadina, Karla Najvirt, Sara Nedić, Katarina Nosić, Ena Matić, Iva Papac, Dora Rastić, Gabriela Žiška, Kiara Novak, Anamarija Bošnjak, Lovro Budim, Leon Baretić, Leon Božić i Karlo Milinković
+ Kornelija Marks

Autori: Ines Škuflić-Horvat & grupa

Mentorstvo i režija: Anabela Sulić

Cijena ulaznice: 4 EUR

Rezervacija i prodaja ulaznica isključivo u radno vrijeme blagajne kazališta: srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave

Kontakt: 099 273 1616

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta