tri stoljeća kazališne tradicije

Tri radnika i miješalica - Glinjol teatar

Početak 03.07.2024 20:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 483

Komedija „TRI RADNIKA I MIJEŠALICA“ je tekst Dominika Karaule koji govori o apsurdu današnjice kroz prizmu troje radnika na gradilištu, a koje odražava trenutno stanje pojedinih sektora kojima smo svakodnevno okruženi. Predstava koja je nastala samostalno kao autorski projekt svojevrsna je misao koja prati ove mlade ljude i tek školovane glumce.
Tri lika u djelu su: šef Berislav i radnici Miroslava i Stanislav. Konfrontacija se događa u spolnoj, nacionalnoj, stranačkoj i hijerarhijskoj neravnopravnosti. Dapače, tu dolazi do duple konfrontacije jer se ispostavlja da je sve naopako. Onaj koji je glavni ne zna. Onaj koji je Srbin je Nijemac. Ona koja je žena je muškarac. Zadatak im je izgraditi kuću i dobivši posao preko namještenog natječaja sve kreće po zlu, nema materijala, nema vodstva, nema znanja… Jedni gledaju da izbjegnu rad, drugi ne zna kako raditi. Kompletno zapetljana priča kojoj smo svakodnevno svjedoci. Hoće li biti vječno zapetljana?

GLUMCI: Anabela Sulić, Dominik Karaula i Toni Leaković

Cijena ulaznice: 7 EUR 

Prodaja ulaznica u radno vrijeme blagajne kazališta: srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave

Kontakt: 099 273 1616

Klikni i kupi ulaznicu online!

 

 

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta