tri stoljeća kazališne tradicije

Dvorske lude - stand up show

Početak 22.11.2023 20:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 349

Plemstva i kralja više nemamo, al ???????? ????????, ????? ???????, ???? ??????? ? ????? ?̌????? su svejedno spremni oplest po svemu šta ih okružuje kako bi pronašli humor u svakodnevnici, sebi i svima nama kroz sat i pol najboljih novih baza.
?????? ?? ? ??????? ??. ???????? u ???????? ???????̌?? ???̌???
--------------------------------------------
?????? ???????? ??€ ?????? / ??€ ??????????
?????? ???????
https://core-event.co/.../pozega-dvorske-lude-novi-stand.../
??????? ???????:
➡ Blagajna kazališta (srijeda i petak 10-12h, četvrtak 15-17h te sat vremena prije početka programa), Info na 034/273-161.
➡ TISAK Korzo (Cehovska 2, Požega // pon-pet 07-22h / sub 08-23h) + dodatna naknada 1 euro
➡ na ulazu prije početka ako ih ostane
---------------------------------------------
??? ??/?̌?? ?? ?????????????
Pogledaj "Stand-up po splicki" na YouTubeu i saznaj! ?
-> https://youtu.be/xBf21ZR0BzI
???? ? ??????????:
????? ??????? -> https://youtu.be/xBf21ZR0BzI?t=1684
Ivica Lazaneo je trenutno najbolji brački komičar. Trenutno je i jedini brački komičar. Uz hrvatski jezik fluentan je i u engleskom i bračkom. Nikor ga nebi kapi njanci bokun da parlo po bročki, tako da nastupa na hrvatskom. Ima dva metra i ne, ne igra košarku. Kao dijete je upao u bačvu sa čarobnim napitkom zbog čega sada ima problema sa alkoholom. Svjestan je činjenice da ima blesavo ime, ali ne mrzi ga. Mrzi svoje roditelje jer su mu ga oni dali. Standupom se bavi samo zbog jedne stvari: novca, žena i slave. Smatra da će sve ostali doći samo od sebe. Prodajem maslinovo ulje.
????? ?????? -> https://youtu.be/xBf21ZR0BzI?t=12
Josip Škiljo je četrdesetogodišnji "mladić" te član posljednje generacije Titovih pionira. Tita se to baš i nije dojmilo, jer je bio mrtav. Nakon završenog filozofskog fakulteta i uzalud stečene titule profesora hrvatskog i engleskog jezika, radi na raznim poslovima van struke. 2015. godine nakon stand up radionice i open mic-a polako skuplja nastupe i iskustvo u zagrebačkom Studiju smijeha, a godinu dana kasnije postaje rezident komičar. Ima iznimnu sposobnost preživljavanja, jer toliko je toga izvalio i ostao živ. Kako je kronično neispavan, često zaspe za stolom ili za šankom u sred razgovora. Ljubitelj je adrenalina, pa zato vozi biciklu po Splitskim ulicama. Životni cilj mu nije ostvariti američki, već dalmatinski san – ne radit ništa!
???????? ???????? -> https://youtu.be/xBf21ZR0BzI?t=4046
Tomislav Primorac je mitološko biće kojega se svi purgeri boje – poludalmatinac, poluhercegovac. Diplomirani je fizičar, ali se na razočarenje svojih roditelja bavi stand up komedijom. Životni san mu je da zbog svojih doprinosa čovječanstvu u povijesti ostane zapamćen poput Nikole Tesle, ne toliko iz filantropskih pobuda, nego čisto zato da bi se Dalmatinci i Hercegovci svađali čiji je.
Poprilično je skeptičan. Najmanje vjeruje ljudima koji ga pokušavaju uvjerit s argumentom “viruj ti meni”.
???? ??????? -> https://youtu.be/xBf21ZR0BzI?t=3254
Ante Travizi je 20 i jedanaestogodišnjak rodom iz Splita. Na prvu možda simpatičan i zabavan, no nakon par tjedana ljudi shvate da je dosadni manijak. Pije espresso i kratkih je živaca. Ima “blagi” poremećaj pažnje. Njegova majka tvrdi da je bio planiran tokon rata. On nije naivan. Trenutno pokušava završiti faks, a ne ide mu jer mu je život van faksa postao zabavan. Možda izgubi i pravo školovanja zbog stand upa. Hrana mu je najdraža tema razgovora. Ako dođe do svjetskog rata, preći će na stranu koja će imati kebab jer kebab sadrži kruh, meso i umake što su zapravo esencije života.
INFORMACIJE na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta