tri stoljeća kazališne tradicije

Imam jednu želju

sk manji

Autorski projekt Srednjoškolske kazališne družine pod voditeljstvom Marijane Matoković

Sudjeluju: Ivona Alavanja, Barbara Bošnjak, Darija Đurđević, Željka Galić, Mia Gašparović, Jakov Gugić, Irena Markanjević, Iva Marketanović, Ružica Maurus,Tina Miljić, Rosa Oršuš, Anabela Sulić, Matko Trnačić, Petra Vodinelić

Savjetnica za glazbu: Ana Ticl

Asistent na projektu: Antonio Grozdanoski

Oblikovanje svjetla: Goran Krmpotić

Izrada rekvizita: Marija Matijanić

Majstor tona: Dario Hak

Garderoba: Ljiljana Rodić

Scenski poslovi: Renato Pok

Imam jednu želju je dramska igra za polaznike SKAD-a. Igra o snovima, željama, strahovima i rastancima. Prolazimo kroz njihove situacije s kojima su se susreli ili ih izmaštali jer u kazalištu se može sve. Oni su vedri, zaigrani, maštoviti, ozbiljni, raspjevani, dramatični, duhoviti. Oni su u strahu, u problemu, u frci. Oni su u drami! Jednom riječju oni su SKAD-ovci. 

 

 

 

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta