tri stoljeća kazališne tradicije

(VID) IM TE

vid me

(VID)IM TE - autorski je projekt Srednjoškolske kazališne družine (SKaD) u režiji Marijane Matoković. Predstava je nastala kroz improvizacije na temu korištenja društvenih mreža u svakodnevnom životu.

21. stoljeće obilježeno je društvenim mrežama i učincima istih. Kako društvene mreže utječu na tinejđere, koliko ih koriste i u koje svrhe? Jesu li društvene mreže pozitivna stvar ili prostor za cyber bulling? To najbolje zna tinejđerska generacija koja gotovo ne poznaje život bez mobitela i društevnih mreža. Kako se unutar digitalnog doba snalazi slabovidni tinejđer Vid koji je okružen generacijom koja ne poznaje komunikaciju bez emotikona, lajkova i skraćenica i kako im on otvara pogled na svijet iz svoje perspektive? Doznat ćete u novoj predstavi Gradskog kazališta Požega. 

Režija: Marijana Matoković

Igraju: Anabela Sulić, Matko Trnačić, Tina Miljić, Matej Peći, Rosa Oršuš, Lana Sabo, Ilija Paović, Petra Vodinelić, Romana Ronta, Ivona Alavanja, Kornelija Marks 

Oblikovanje zvuka: Filip Sertić

Pjesma Buđenje je autorka pjesma benda Loš primjer. 

Savjetnica za scenski pokret: Ilijana Lončar

Oblikovanje svjetla: Goran Krmpotić

Majstor tona i audio snimke chatova: Dario Hak

Dizajn plakata i rekviziti: Marija Matijanić

Scenski poslovi: Renato Pok

Garderoba: Ljiljana Rodić

 

 

 

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta