tri stoljeća kazališne tradicije

H. C. Andersen - CAREVO NOVO RUHO

DSC0649_20210419-171211_1

Ovoga vikenda dogodilo se nešto divno našem kazalištu! Dogodio se susret mladih požeških srčanih, entuzijastičnih, talentiranih umjetnika koji je rezultirao izvrsnom, duhovitom, dinamičnom i komičnom predstavom H. C. Andersena "CAREVO NOVO RUHO" namijenjenom za djecu i odrasle! U ovim čudnim vremenima, kada su, nažalost, mnoga kazališta na koljenima, mi smo na scenu donijeli klasik, svima poznat i uvijek aktualan i time održali već treću premijeru ove godine. Ovakva predstava zaista je osvježenje i dokaz da je umjetnost ta koja nas budi i provocira u pozitivnom smislu te nas podsjeća na prave životne vrijednosti, a istovremeno izaziva smijeh do suza.


Od srca hvala cijelom autorskom timu:

Režija i adaptacija teksta: Ružica Maurus
Igraju: Matko Trnačić, Anabela Sulić, Ružica Maurus
Scenografija: Marija Marijanić, Renato Pok
Kostimi: Ljiljana Rodić
Oblikovanje svjetla i tona: Goran Krmpotić
Koreografija: Laura Lončar
Glasove posudili: Zvjezdan Marjanović, Elizabeta Marjanović, Ružica Maurus
Foto: Robert Demo

Posebna zahvala Zvjezdanu Marjanoviću i Lauri Lončar!

Draga naša publiko,
Usuđujemo se reći da imamo novu HIT predstavu! Unatoč svemu, naše kazalište diše, živi i radi!
PREMIJERA 4. LIPNJA 2021.
„Treća – sreća“ , predstava DNEVNIK SOLERICE sprem...

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta