tri stoljeća kazališne tradicije

Zatvaranje Kazališnih ljetnih večeri, 15.7.2023.

DSC06606

U fotogaleriji koju smo za vas pripremili možete pogledati kako je bilo na predstavi i koncertu, dvostrukom programu, kojim smo zatvorili ovogodišnje Kazališne ljetne večeri. U 18 dana koliko su trajale, večeri je posjetilo oko 2 200 posjetitelja. Kazališne ljetne večeri održavale su se uz financijsku potporu Kazališne kavane, Turističke zajednice Grada Požege i Ministarstva kulture i medija RH. 

Hvala svim sudionicima programa, djelatnicima kazališta, medijima koji su nas pratili, Robertu Demi koji je sve ovo zabilježio svojim fotoaparatom; a najviše vama, cijenjena naša publiko jer zbog vas sve ovo i radimo!
Hvala vam! ❤️
Zapaženi nastup naših SKAD-ovaca na 16. FAK-u
I krećemo...Kazališne ljetne večeri 2023.

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta