tri stoljeća kazališne tradicije

Zajedno različiti - UO Plesna radionica Ilijane Lončar

Početak 10.06.2023 18:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 253

UO Plesna radionica Ilijane Lončar planira u povodu 23 obljetnice rada realizirati drugi dio projekta naziva „ ZAJEDNO RAZLIČITI“. Projekt obuhvaća preko170 plesača koji će umjetničko edukacijski program vođen od strane samostalne umjetnice, plesne pedagoginje i koreografkinje Ilijane Lončar provoditi tijekom 5 mjeseci ( veljača - lipanj), a javne prezentacije kreiranog programa su predviđene u Gradskom kazalištu Požega 10. i 11. lipnja 2023. u 11 i 18 sati uz tehničku podršku Gradskog kazališta Požega. Raznovrsne teme primjerene uzrastu plesača, planiramo otplesati premijerno i reprizno u Požegi te gostovati na Šibenskom plesnom festivalu, Festivalu malih plesnih formi u Zagrebu , Susretu plesnih ansambala Hrvatske, gostovanjima diljem Hrvatske i inozemstva te fragmentarno s koreografijama gostovati na festivalima, natjecanjima, produkcijama i susretima diljem Hrvatske.

10. lipnja 2023. (subota)
11 sati - premijera - mlađe dobne skupine ( plesne igraonice 1 - 4 uz duet Tea i Una)
18 sati - premijera - starije dobne skupine (od 1. razreda OŠ do srednjoškolki)

11. lipnja 2023. (nedjelja)
11 sati - repriza- mlađe dobne skupine
( plesne igraonice 1 - 4 uz duet Tea i Una)
18 sati - repriza - starije dobne skupine (od 1. razreda OŠ do srednjoškolki)
Ulaznice po cijeni od 4 EUR možete rezervirati putem obrasca na www.ilijanaloncar.hr, te ih podići u Dubrovačkoj 65a (plesna dvorana) u terminima:
2. lipnja (petak) 18:30 - 21:00
3. lipnja (subota) 9:00 - 11:00.
Autorski tim:
Umjetničko - pedagoško vodstvo i odabir glazbe: Ilijana Lončar
Rasvjeta: Goran Krmpotić
Ton i video projekcije: Dario Hak
Fotografija: Mladen Božičković
Design promidžbenog materijala: Antun Hiršman
Kostimi: Ena Štefek, NTS Zagreb
Video prijenos uživo: d & b media
Backstage ekipa: Ljuba Monduković, Marina Ivanković, Ena Štefek i plesači starijih grupa
Glavni cilj projekta je razvoj plesnog odgoja djece i mladih koja su stručno pedagoški vođena kroz plesnu edukaciju, senzibiliziranje javnosti na umjetnički plesni izričaj, stvaranje zahtjevne plesne publike, prezentacija kvalitetnih koreografija rađenih u skladu s psiho – fizičkim sposobnostima djece i mladih u odnosu na njihov uzrast, poticanje kreativnosti, radne discipline i uvažavanja međusobnih različitosti.

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta